Árnyékolástechnika

De mi is igazán az ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA ? Amennyire fontos a NAP ENERGIÁJA ÉS ÉLTETŐ FÉNYE az emberiség számára, olyannyira lehet zavaró is. A civilizált lakosság egyre igényesebb szokásai miatt, évről évre Bővebben

Klímatechnika

14 évvel ez előtt kezdtük a KLÍMATECHNIKAI berendezések értékesítését és telepítését, az amerikai hadsereg felkérésére, a Taszári légibázis „hivatalos beszállítójaként.” A sikerre való tekintettel a polgári kiszolgálójuk a Brown & Bővebben

Vagyonvédelem

Az alábbiak közül az első 3 csak jelzi a behatolás tényét, míg a Biztonsági Ajtók, Zárak,  Rácsok & Páncélfóliák  = gátolják, lelassítják azokat – szirénaszó mellett! A tökéletes védelem alappillérei, melyek Bővebben

Napkollektorok

A naptól nem kap számlát! A 3 óra alatt földet ért Napenergia, elegendő az egész föld energiaszükségletének ellátására! Ráadásul ingyen! Sőt most még állami támogatással is!   Ugye van még Bővebben

Műanyag ablakok

Csúcsminőségben és elérhető árakon!  Egy életre szóló kényelem? 10 ÉVE forgalmazzuk a nagyhírű TRYBA (Franciország) és SPECTUS (Nagy-Brittania) felsőkategóriás műanyag nyílászáróit. A Kaposvártól 20 km-re lévő Üzem havi GYÁRTÓKAPACITÁSA meghaladja akár Bővebben

/www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/209934slide_rpont_no1.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/795398slide_rpont_no2.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/121971slide_rpont_no3.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/484891slide_rpont_no5.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/881555slide_rpont_no4.jpg

Splitklíma Berendezések

Splitklíma KaposvárAz osztott ( másnéven: SPLIT ) rendszerű klímaberendezések nevüket onnan kapták, hogy a berendezések ketté vannak osztva. Tehát két részből, a beltéri és a kültéri egységből állnak, amelyeket réz csővezetékkel és elektromos kábelekkel kötnek össze a szerelők.

Az osztott típusú berendezéseken belül, elhelyezés szempontjából, több fajta készüléket gyártanak. Az otthonokban a legelterjedtebb az oldal fali készülék, de megkülönböztetünk elhelyezés szempontjából álmennyezetbe süllyeszthető (kazettás), mennyezet alá szerelhető, parapetre szerelhető készüléket. Az utóbbi három készülék általában drágább az előbbieknél, ezért azonban több funkciónális lehetőséget és elegánsabb megjelenést kapunk.

Az osztott rendszerben működő komfort klímaberendezéseknek még egy nagy csoportja van ezek pedig a légcsatornázható készülékek. Ezen készülékek betervezése nagyobb szaktudást igényel, és míg a készülék olcsóbb, addíg jóval drágább szerelési és anyag költséggel jár a beépítésük.

Természetesen az osztott rendszerű berendezéseket, hasonlóan az ablakklímákhoz, első sorban nyáron hűtésre alkalmazzák, de léteznek hűtő/fűtő modellek is amit kiegészítő fűtésre alkalmazhatunk az átmeneti tavaszi, őszi időszakokban. Alap kivitelben egy kültéri egységhez egy beltéri egység (monosplit) tartozik, de vannak úgynevezett multi rendszerű készülékek, melyeknél egy kültéri egységhez 2-5 beltéri rész tartozhat. Ez lehetővé teszi, hogy több szobát hűtsünk egy kültéri géppel, költséget és helyet megtakarítva.

Splitklíma KaposváronAz osztott (split) klímaberendezések beltéri egységét a klímatizálandó helyiségbe szerelik úgy, hogy az a lehető legjobban át tudja forgatni magán a helyiség levegőjét.

A kültéri egységet legtöbbször az épület homlokzatán, tartókonzolra szerelve, helyezik el, de kerülhet akár a tetőre is. Ennek a szétválasztási módnak óriási előnye, hogy a zajosnak számító részek (ventilátor, kompresszor) a kültéri egységben helyezkednek el, így a beltéri egység nagyon csöndessé válik. 

A két rész meghatározott maximális távolságra lehet egymástól, ezen távolságon belül kell megoldani az elhelyezésüket. A készülékek felszerelése és üzembehelyezése szakszervizt igényel. (amit a szakboltok biztosítanak) Az importőrok v. forgalmazók csak ebben az esetben vállalnak garanciát a berendezésekre.

Az osztott rendszerű berendezéseket leginkább hálószobákba, nappalikba, irodákba, üzlethelyiségekbe telepítik. Fontos, hogy ezen berendezések igénylik az évi legalább egyszeri szakszerviz általi karbantartást. Szinte kivétel nélkül minden típusú készülék, programozható infrás távkapcsolóval rendelkezik.

Az előzőekben már szóltunk az osztott rendszerű berendezések különféle típusairól, most egy kicsit bővebben ismertetjük ezeket. 


(Az alábbiakban leírtak megpróbáltak általánosak lenni, nem korlátozódnak semmilyen gyártó termékeire, ezek a leggyakrabban elő forduló típusok!)

Falra szerelhető típus
 (Single Split Type)

Single Split KlímaEz a berendezés 2 egységből áll. A beltéri egység és a kültéri egység. A beltéri egység a falra szerelhető.

Falra szerelhető multi típus 
(Multi Split Type)

Multi Split KlímaEz a berendezés egy kültéri egységből és több, akár 5 beltéri egységből is állhat. Alkalmas több helyiség hűtésére egy kültéri egység felhasználásával. A beltéri egységek a falra szerelhetők.

Parapetre szerelhető készülékek
 (Floor Type)

image-splitklima-no5A készülék beltéri egysége a mennyezetre v. oldal falra, akár a radiátor helyére is szerelhető. Alkalmazhatóak olyan helyeken ahol a fali, kazettás, mennyezeti gépekkel nem megoldható a helyiség hűtése.

Mennyezet alá szerlhető típus
 (Ceiling Type)

image-splitklima-no6Ez a berendezés szintén áll egy beltéri egységből ami a mennyezetre szerelhető és egy kültéri egységből. Ezen berendezések méret sora általában nagyobb hűtőteljesítmény értékről indul, ebből adódóan nagyobb helyiségek elsősorban irodák, éttermek stb., klímatechnikai problémainak megoldására alkalmazzák.

Álmennyezetbe süllyeszthető készülékek 
(Cassette Type)

Álmennyezetbe süllyeszthető készülékekA készülékek beltéri egysége az álmennyezetbe süllyeszthető. Léteznek multi változatok is a berendezésből, de a leggyakoribb az egy kültéri + egy beltéris kialakítás. A készülékek elsősorban irodák, üzlethelyiségek hűtésére használják.

Légcsatornázható készülék
 (Duct Type)

Légcsatornázható készülékAz osztott berendezés ezen fajtája nagyban eltér az előbbiekben leírtaktól. A készülék itt is egy beltéri és egy kültéri részt tartalmaz, azonban a beltéri rész ebben az esetben nem az adott helyiségbe hanem a padlás térbe, álmennyezetbe stb, kerül.A beltéri egységről általában 4 csonkon keresztül, légtechnikai csővezetékekkel, 4 különböző helység hűtését láthatjuk el. A készülék betervezése, a befúvó és elszívó nyílások helyének a meghatározása, a megfelelő működés érdekében, jóval inkább igényli a szakembert mint az előzőek.

NAGY SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT BEMUTATÓTERMÜNKBEN, HOGY ÉLŐBEN IS BEMUTATHASSUK EZEN TIPUSOK MŰKÖDÉSÉT ÉS ELŐNYEIT!

Szűcs Mihály Cégtulajdonos Névjegy

RPont Hirdetés

Bejelentkezés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 2 vendég böngészi

Keresés a honlapon

Hogyan könnyíthetjük meg betörőink munkáját?

RPONT Ajánlata Látogatóinak

INVERTERES KLÍMA ELŐNYEI!

Sok szó kering manapság az inverteres klímákról, nem véletlenül, hiszen maga a fogalom sem régi dolog. Ahhoz, hogy ezeket az előnyöket érzékelni tudjuk, ismerkedjünk meg az inverteres klíma működésével!
További információért kattintson ide!

Inverteres Klíma - Működése, előnyei

Az inverteres klímáknak egyre javuló előnye továbbá, hogy évről évre olcsóbbak, valamint, hogy egyre több, további, komfortot fokozó funkcióval látják el őket!

Üdvözöljük weboldalunkon!

Ma 2013. december 08., vasárnap, Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.

RPont Bemutatóterem Partnerei

/www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/116171www_retroclub_eu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/325725www_elero_hu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/808648www_stiebeleltron_hu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/454899www_equinoxe_hu.jpg /www.redonybolt.com/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/209087www_roma_de.jpg